DOPUNSKE TERAPIJSKE PROCEDURE

EPIZIOTOMIJE Je hiruska intervencija kojom se proreze medjica.

Izvodi se u vecini slucajeva kod prirodnog porodjaja.

Najcesce se izvode dve epiziotomije;-medijalna(sredisna)epiziotomija I mediolateralna(postranicna) EPIZIOTOMIJE.

Razlozi koji bi trebali opravdati rutinsku epiziotomiju su:

-prevencija spontanog pucanja medjice

-stiti od opustanja misica male karlice

-prevencija inkontinencije

-smanjenje mogucnosti povrede mozga kod novorodjencadi

-Centar Reedukacije svojim terapijama omugucava zenama adekvatan oporavak posle epiziotomije kao I prevenciju neprijatnosti koje mogu nastati iz toga.TERAPIJA BOLA U VRATU KOD TRUDNICA I ZENA POSLE PORODJAJA

-bol u vratu se moze prepisati razlicitim komplikacijam u toku trudnoce. Za mnoge zene bol u vratu u toku trudnoce je povezan sa nepravilnim drzanjem tela. Ako se javi bol u vratu tokom trudnoce vazno je da razgovaraju sa svojim ginekologom o lekovima koji su bezbedni za njenu trenutnu upotrebu

Jedna od najbezbednijih terapijskih sredstava kod bola u vratu bilo da je u trudnoci ili posle porodjaja je bioelektrostimulacija.

Centar Reedukacije svojim terapijama doprinusi svojim pacijentima ,manje bola kao I manje komplikacija koji taj bol moze da donese.

TERAPIJA OTOKA NOGU KOD ZENA U TRUDNOCI I POSLE PORODJAJA,SINDROM TESKIH NOGU,LIMFNA DRENAZAV

-U trudnoci moze da se pojavi poremecaj cirkulacije koji izaziva oticanje ekstremiteta najcesce nogu, prosirene vene kao I neprijatan osecaj ‘’teskih nogu’’. Ovaj fenomen se cesto javlja u toku poslednjeg tromesecja trudnoce a moze potrajati I nakon porodjaja.

Problem otoka nogu to jest osecaja ‘’teskih nogu’’ je uzrokovan zbog dva glavna faktora: losa venska cirkulacija i pojacano zadrzavanje vode u donjim ekstremitetima

-terapija Centra Reedukacije se sastoji iz delotvornog efekta bioelektrostimulacije na stogo definisane tacke naseg tela.

Terapija je bezbolna I veoma sigurna jer se preporucuje I kod trudnica posle 12-e nedelje trudnoce.

JACANJE MISICA STOMAKA KOD ZENA POSLE PORODJAJA I POSLE CARSKOG REZA

Kako trudnoca tako I porodjaj mogu da uticu na promene u misicnom kostanom sastavu stomaka I stomacnih misica. Tokom trudnoce stomacni misici oslabe,a posebno nakon carskog reza. Kako posle prirodnog poradjaja tako I posle carskog reza nuzno je odmah zapoceti sa vezbama jacanja trbusnih misica

Terapija Centra Reedukacije je zasnovana na blagodeti bioelektostimulacija. Elektrode se postavljaju na strogo propisana mesta kako bi dobili maksimalni efekat.

Terapije mogu da se zapocnu 6 do 8 nedelja posle porodjaja.

REEVITALIZACIJA ILI PODMLADJIVANJE (MEDJICE) VAGINE I VAGINALNOG KANALA NAKON PORODJAJA

Trunoca I porodjaj prozrukuju odredjene prirodno nasilne efekte na vagini I vaginalnom kanalu. Kod zena se manifestuje kao osecaj prosirenosti vagine I vaginalnog kanala, osecaj pritiska u maloj karlici,smanjenja seksualnog osecaja I nagona.

Terapija Centra Reedukacije se zasniva na bioelektrostimulaciji misica I tkiva vagine I vaginalnog kanala(pasivnim ojacavanjem misica vagine I vaginalnog kanala), ali I strogo kontrolisanim vezbama vaginalnih misica.

Blagodet terapije je preventivnog karaktera,estetskog karaktera ali I psihoseksualnog karaktera.

TERAPISKI OPORAVAK ZENA POSLE HIRUSKIH ZAHVATA NA URUGENITALNIM ORGANIMA

Kao sto znamo posle svake povrede ili hirurske intervencije nam je bitan post-traumatski ili post-operativni period oporavka, koja obuhvata vracanje tog dela tela u funkciju kao pre povrede ili operacije.

U Centru Reedukacije terapeutski efekat oporavka zena posle hiruskih zahvata na urogenitalnim organima se zasniva na ovim nacelima.

Blagodet bioelektrostimulacija nam pomaze u adekvatnoj rehabilitaciji post-traumatskog ili post-operativnog pacijenta.