Reedukacija perineuma je PREVENTIVNO-DIJAGNOSTICKO-TERAPIJSKA metoda tretmana perineuma uz pomoc EMG-a,BIOFIDBEC-a i BIO-ELEKROSTIMULACIJE. Iz iskustva znamo da se povećanom mobilnošću  nekog mišića on jača i da potom bolje funkcioniše. To i jeste suština reedukacije perineuma. Pod dejstvom bio-elektrostimulacije mišića perineuma i vaginalnog kanala,određene mišićne strukture i tkiva  se vraćaju u prvobitan položaj, odnosno u stanje kakvo je bilo pre nastalog premećaja, bilo da je on uzrokovano porođajem ili je posledica prirodnog procesa starenja. Bio-elektrostimulacija, sem na perineum, deluje i na sfinktere mokraćne bešike, kao i na analni i poboljšava njihovu funkcionalnost i vraća u normalu..

Biofeedbec-početna i krajna merenja funkcionalnosti perineuma je individualna za svakog pacijenta i terapeutski okvir samog procesa reedukacije perineuma.

EMG(elektromiografija)-merenje električnog potencijala mišićnog vlakna perineuma i dobijanje povratnih podataka o patološkim promenama , sa mogućnošću usmeravanja i odabira određene terapeutske procedure reedukacije perineuma.

Dobro funkcionisanje perineuma i sfinktera štiti ženu od prolapsa, urinarne inkontinecije, analne inkontinencije, infekcija bakterijskog i virusnog porekla, kao i od rizika koji te infekcije nose, smanjuje ili skraćuje post-porođajni pelvično-karlični bol i pruža jednu bolju psiho-seksualnu sigurnost.