Tretmani PRP-om ( plazmom bogatom trombocitima )

RPP je skraćenica od Platelet Rich Plasma, a označava krvnu plazmu bogatu trombocitima. Trombociti su sastavne ćelije naše krvi I sadrže brojne faktore rasta. Ti faktori rasta stimulišu proliferaciju fibroblasta i keratinocita koji proizvode kolagen i keratin. Navedene činjenice su odgovorne za ubrzavanje procesa regeneracije i podmladjivanja tkiva Anti Aging efekat.

Najčešća primjena PRP-a je kod lečenja povrede živaca, mišića, ligamenata, kostiju, sportskih povreda, pomlađivanja lica, vrata, dekoltea i šaka, te sprečavanja opadanja kao i stimulaciju rasta kose.

Ovaj tretman je potpuno prirodan jer se koristi pacijentova krv, te je alergiska reakcija kao i rizik od alergiske reakcije svedena na minimum.
Tretman PRP-om se izvodi na sledeći način: mjesto koje će se tretirati PRP-om namaže se lokalnim anestetikom da bi tretman bio bezbolan.

Zatim se uzme manja količina pacijentove krvi ( kao u laboratoriju), krv se centrifugira u specijalnom uređaju da bi se odvojila plazma bogata trombocitima od ostalih ćelija krvi.Mesto aplikacije se ocisti (skine lokalni anestetik ) a potom se uradi dezinfekcija zone aplikacijete.

PRP se aplikuje u ciljane regije. Postupak traje oko sat vremena u zavisnosti koliko regija i koje regije se tretiraju.
Kontraindikacije za tretman PRP-om su slijedeće: aktivne infekcije kože, kožne bolesti, autoimune bolesti, teške metaboličke i sistemske bolesti, poremećaji zgrušavanja krvi kao i terapije protiv zgrušavanja krvi.

U Kabinetu Centra reedukacije za tretmane PRP_om dobijate besplatnu konsultaciju ali i više informacija koje će Vam pomoći u Vašoj odluci.