”NEKA HRANA BUDE VAŠ LEK” HIPOKRAT

Anti-Age ishrana je je jedan od najvažnijih elemenata u borbi protiv starenja,ali I očuvanju zdravlja.Uravnotežena I raznovrsna ishrana koja pokriva dnevne potrebe za mineralima,vitaminima,belančevinama, mastima,ugljenim hidratima,mikroelementima od suštinskog su znacaja u borbi protiv oksidativnog stresa(jednog od najodgovornijeg za starenje kože) ali I stimulaciju odbranbenog sistema organizma.

  • MAKRONUTRICIONIZAM nam definise svakodnevni uravnoteženi I kvalitetni unos hrane(ugljenih hidrata,masti ,proteina,vitamina,…) u organizam.

 

Danas je hrana(industriska) prebogata ugljenim hidratima,mastima,pesticidima,konzervansima,antibioticima koji su odgovorni za osiromašenje makro I mikro nutritijentima.Takva hrana je izgubila svoju hranljivu vrednost,ona daje samo prazne kalorije I doprinosi gojaznosti,kardiovaskularnim oboljenjima,ali I povećanju faktora starenja(oksidativni stres)

Kabinet Centar Reedukacije sprovodi, savetuje I preporučuje poseban vid ishrane koji se zasniva na ZDRAVOM I URAVNOTEŽENOM UNOSU HRANE.

Efekat je “ jedite,budite zdravi I vitalni ali ipak gubite na težini”  • MIKRONUTRICIONIZAM nam definise svakodnevni unos mikroelemenata(vitamina,minerala ,metala,antioksidanata,aminokiselina,…) u organizam.

 

Mnogi faktori objasnjavaju nedostatke mikroelemenata(losa ishrana,losa apsorpcija,kultivisanje I čuvanje hrane,prolazni deficit-trudnoća,dojenje,dijete ,teške sportske aktivnosti).

Sve ovo nam govori zašto moramo da uvodimo dodatke u ishrani kao sto su:

Antioksidanti,vitamin, minerali …

 

U Kabinetu Centra Reedukacije se prepoznaje vaznost mikroelemenata u očuvanju zdravlja ali takodje I u borbi protiv preranog starenja.

  1. Anamnesticki podaci

  2. Klinicki pregled pored standarnih parametra(auskultacija pluća i srca,mernje pritiska,kontrola glikemije,…) obavlja se I specijalizovani klinicki pregled sa akcentom na nutricionizam.

Savetovanje,preporuka I kontrola aktivanog unos MAKROELEMENATA(Hrane) I MIKROELEMENATA (dodataka ishrani) se obavlja u našem kabinetu .